Les bases del PDeCAT han rebutjat aquest diumenge fer compatible ser conseller del Govern amb ser a la direcció del partit, tal com sol·licitaven els crítics després que els consellers Damià Calvet i Miquel Buch es perfilessin per entrar a la nova cúpula de la formació.

Després d'una batussa entre els diferents sectors del partit aquesta matinada, finalment l'esmena s'ha dut al ple, on els associats han rebutjat el text proposat pels crítics amb el 59% dels vots, en el plenari de l'assemblea nacional que el partit celebra aquest diumenge. 

Finalment, doncs, ha sortit victoriós el parer del sector afí a Pascal, que després de la renúncia ha fet una última demostració de força. Això sí, els consellers podran apel·lar a la seva condició de membres del Govern per poder participar en les reunions de la direcció. ​

Amb 477 vots en contra i 286 a favor, s'ha rebutjat l'esmena dels crítics que demanava que els consellers poguessin ser membres de l'executiva. Així, les bases del partit han apostat per relaxar part de les incompatibilitats i que els membres de l'executiva puguin tenir fins a tres càrrecs, però no si un d'ells té rang institucional, com és el de conseller. 

Finalment, doncs, la candidatura unitària s'ha presentat sense els consellers arran de les incompatibilitats.