La candidatura unitària per a la nova direcció del PDeCAT pactada entre la direcció de Marta Pascal i els crítics no inclou alguns dels homes forts de Carles Puigdemont que havien de formar part de la nova cúpula i que es veuen afectats pel règim d'incompatibilitats. És el cas dels consellers, Damià Calvet i Miquel Buch, que tenen incompatibilitat absoluta pel fet de ser membres del Govern o el responsable del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, que per superar la incompatibilitat hauria de situar el partit com a dedicació preferent. 

Els crítics havien intentat relaxar aquest règim a través d'una esmena en la ponència d'organització, però la negativa dels dirigents afins a Pascal es va convertir dissabte al vespre en un dels cavalls de batalla de la ponència d'organització. Després d'una forta discussió dins la ponència entre el sector de Puigdemont i l'actual direcció, de mantinada l'esmena va acabar passant al plenari de l'assemblea on ha estat tombada. Tambe en el plenari hi ha hagut polèmica perquè els dirigents crítics argumenten que s'ha explicat de manera confusa la votació la qual cosa ha induït a error.

El resultat final ha impedit els càrrec del Govern i els diputats amb activitat preferent al Parlament formar part de l'executiva. No obstant, els consellers podran ser a les reunions de la direcció com a membres del Govern.

Després d'un matí atapeït de rumors, el PDeCAT ha votat finalment dues candidatures per a la nova direcció en el plenari de l'assemblea nacional que celebra aquest cap de setmana. Hi ha una llista unitària, de l'actual direcció i els crítics, que encapçala David Bonvehí com a president i Míriam Nogueras com a vicepresidenta. La segona, s'ha decidit en el darrer moment, i es planteja en protesta pel fet que la candidatura es voti tancada i bloquejada. L'encapçala David Torrents i Lola Mata com a vicepresidenta.

A la candidatura unitària repeteixen tots els noms de la direcció de Marta Pascal, inclosa Meritxell Ruiz i Lluís Font, que havien demanat no ser-hi.

Integren la llista que encapçalen Bonvehí i Nogueras:

  1. Ferran Bel
  2. Montserrat Candini
  3. Maria Senserrich
  4. Marc Castells
  5. Vanessa Ferrer
  6. Lluís Soler
  7. Lluís Font
  8. Dolors Tella
  9. Meritxell Ruiz
  10. Xavier Fonollosa
  11. David Font
  12. Genís Boadella
  13. Lluís Guinó
  14. Josep Tarín
  15. Marc Solsona
  16. Albert Alins
  17. Lourdes Ciuró
  18. Dídac Nadal
  19. Albert Piñerira
  20. Sussanna Rivero
  21. Francina Vila
  22. Pere Soler
  23. Mª Àngels Planas
  24. Antoni Postius
  25. Meritxell Budó
  26. Carles Agustí
  27. Joan Pere Gómez
  28. Montse Morante

Pel que fa la candidatura a favor de les "llistes desbloquejades" l'integren:

Presidència: David Torrents Mingarro

Vicepresidència: Lola Mata Gil

Membres:

  1. Ramon Figuerola Pardo
  2. Lídia Morera Culebras
  3. Antoni Rafanell Amat
  4. Anna Real Giralt
  5. Pere Clota Quesada
  6. Meritxell Juan Segarra
  7. Antoni Arenas Molina
  8. Elena Viñas Verde
  9. Miquel Àngel Pérez Nistal
  10. Rosa Maria Famades Lifante
  11. Marc Llos Mariana
  12. Joan Maria Terribas Sala
  13. David Fernandez Escolà
  14. Ramon Sanchez Gil
  15. Jordi Casals Garí
  16. Ricard Nogues Parra
  17. Pol Castellà Claveguera
  18. Joan Alcaraz Comabella
  19. Xavier Aiguader Cabello
  20. Carles Coloma Collado
  21. Mireia Alabart Alós