L’alerta llençada pels socialistes sobre una possible retallada de 107 milions d’euros en les inversions d’aquest any i el vinent, ha posat en alerta la resta de grups de l’oposició. El PDeCAT ha exigit “transparència” en un tema “sensible” com és el “retorn en forma d’inversió” dels diners recaptats a la ciutadania. “No es juga amb les polítiques socials de la nostra ciutat”, ha advertit la regidora del Grup Demòcrata i extinent d’alcalde d’economia i hisenda durant el govern Trias, Sònia Recasens.

Per a Rescasens és “obvi” que hi ha un problema de pressupostació. “Quan donen unes dades al mes de maig i veus que els ingressos s’executen a la baixa i les despeses a l’alça alguna cosa no s’ha fet bé. No cal ser un crack de les finances”, ha sentenciat.

Fonts municipals han desmentit la retallada i, tant el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello com la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz han parlat de reprogramació. Pel PDeCAT està clar, ni reprogramació ni reajustaments: “A 10 mesos d’acabar les eleccions no hi ha reajustos, hi ha una retallada per fer quadrar els números”, ha senyalat Recasens que alhora ha alertat que “no es pot fer broma” amb aquests temes. “La mala gestió vol dir retallada i això és tradueix en malestar”, ha manifestat.