Explicacions. Això és el que li demana el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni a l’alcaldessa Ada Colau després d’haver tingut accés a un document intern que reflecteix una retallada de 107 milions d’euros en les inversions previstes pel 2018 i el 2019.

El president del grup municipal socialista ha dit que és hora que algú “doni la cara” i concreti en què es traduirà aquesta davallada en les inversions. “A quins carrers i a quins equipaments afectarà?”, s’ha preguntat. "Volem saber quines conseqüències tindrà sobre els barris unes retallades que poden afectar escoles bressol, biblioteques i centres cívics", ha afegit.

Per a Collboni és “vergonyós i vergonyant” que el govern municipal “amagui” les retallades i s’escudi en “eufemismes com reajustament i reprogramació”, que són les paraules que aquestes dies han utilitzat el primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello i la regidora d’urbanisme, Janet Sanz per referir-se a aquesta qüestió.

Segons Collboni el govern municipal no ha negat ni les retallades ni els desajustos i ha acusat els comuns d’elaborar “uns pressupostos ocults”. “És absurd que s’intenti a amagar, és absurd que es faci el joc del triler”, ha afirmat.  

El líder dels socialistes considera que el govern d'Ada Colau ha de fer un exercici de transparència i explicar als grups municipals quines inversions deixarien de fer-se.

Un document intern posa en alerta el PSC

El PSC va anunciar ahir l’existència d’un document intern on s’estableix que l’Ajuntament de Barcelona preveu una retallada en inversions de 107 milions d’euros, “una davallada que equival al 30% de la inversió pública en el mandat”, va dir Collboni. Basant-se en aquest text, va explicar que el descens en la inversió és de 21 milions d’euros el 2018 i 86 milions d’euros per al 2019. Segons aquest document els districtes més afectats serien els de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, amb una retallada de 5 i 8 milions d’euros respectivament.

Fonts municipals van desmentir ahir aquesta informació perquè asseguren que el document en el qual es basa Collboni no és ni “actual” ni “correcte”, “està desfasat”, han dit. Es basa, en un informe realitzat a l’octubre i desembre del 2017 en un context de “màxima inestabilitat política”.