El grup municipal del PDeCat i el d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona han demanat que es convoqui una Junta de Portaveus extraordinària pels fets que han ocorregut aquest matí a la plaça Sant Jaume. Una manifestació unionista ha viscut moments de tensió que han acabat amb una agressió a un guàrdia urbà i un intent d'alguns exaltats d'entrar a la seu consistorial. Arran d'això el llaç groc que penja de la façana de l'Ajuntament ha estat retirat.

"Conjuntament amb ERC hem demanat a l’Ajuntament de Barcelona la convocatòria d’una Junta de Portaveus extraordinària en relació als fets d'aquest matí quan una manifestació unionista ha provocat incidents i el llaç groc de la façana del consistori ha estat retirat", ha escrit el grup parlamentari PDeCat en un tuit.

La retirada del llaç groc cedint a la pressió espanyolista, duta a terme per un guàrdia urbà, ha estat molt criticada perquè la decisió que aquest fos exposat a la façana va ser acordat per la Junta de Portaveus per majoria qualificada. El símbol ha tornat a penjar-se després de la manifestació i el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ha assegurat que s'obrirà una investigació sobre tot el que ha succeït.

La CUP també ha carregat contra el govern municipal i l'alcaldessa Ada Colau, i ha qualificat de "molt greu" el que ha passat.