El portaveu del PDeCat, Marc Solsona, ha culpat aquest dijous el president de la Generalitat Carles Puigdemont de predicar la unitat i aconseguir finalment que estiguin "més fraccionats que mai".

En una entrevista a El Periódico, a la pregunta de si és un fracàs que l'antiga CDC es presenti fragmentada, ha constatat: "Un fracàs de qui? De la gent de CDC? De la gent del PDeCat? O dels ideòlegs de la unitat que al final han aconseguit que estiguem més fraccionats que mai?".

Segons Solsona, es refereix a Puigdemont i a tots els que diuen que cal fer llistes unitàries, a més de recordar que el president català va crear la Crida Nacional per la República per aconseguir la unitat i cap partit s'hi va apuntar, i que només el PDeCat va cridar els seus associats a afegir-se lliurement a l'esmentat projecte.

"La suma de persones ha aconseguit un artefacte polític? No. Va sortir una setmana abans de l'assemblea general del PDeCat. Algú ho va decidir de forma intencionada", ha recalcat Solsona, que creu que Puigdemont se sent còmode com a líder de Catalunya, no de partit.

Malgrat que respecta l'anunci del nou partit del president català, ha reivindicat que el PDeCat existeix, té projecte, estructura, idees, lideratges i base territorial.

El nom de JxCat

Sobre si mantindran el nom de JxCat, Solsona ha recordat que JxCat és "un partit registrat pel PDeCat, una marca electoral del PDeCat", i ha avisat els associats del partit que se sumin al projecte de Puigdemont que hauran d'estripar el carnet perquè no preveuen la doble militància.

Després de citar Puigdemont a explicar què vol fer en el nou partit, ha negat que hi hagi hagut un degoteig de baixes recentment al PDeCat, i sobre si negociaran amb el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), ha reivindicat que el seu partit té vida pròpia.

"No estem entre Puigdemont i Marta Pascal. Defensem un model de país", ha conclòs el portaveu del PDeCat i també alcalde de Mollerussa (Lleida).

"Canals oberts"

Solsona ha considerat que amb l'aparició d'un manifest fundacional d'un nou partit enmig de les negociacions per a una confluència "es pot entendre que una de les parts dona per liquidat" el diàleg. Malgrat això, en una entrevista a Catalunya Ràdio ha afegit que el president del PDeCat, David Bonvehí, manté els "canals oberts" per continuar parlant i intentar la confluència.

Solsona reclama que es parli de projecte ideològic i que no es tracta d'encallar-se en el nom "quan tothom sap qui pot utilitzar-lo i qui no. JxCat sense el PDeCat no és possible. Nosaltres som JxCat".