El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha rebutjat posicionar-se públicament com a dirigent de la formació sobre la possible abstenció de JxCat a la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu del partit, Bonvehí ha descartat apostar per l'abstenció o el vot en contra –sí que ha rebutjat donar-hi suport actiu, com ja havia anunciat-, i ha donat "tota la confiança" als diputats de JxCat al Congrés.

"La decisió sortirà del consens dels set diputats de JxCat i dels òrgans de coordinació de JxCat, amb els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont", ha explicat, dies després que els diputats empresonats apostessin per l'abstenció. D'aquesta manera, el dirigent ha evitat fer un posicionament públic sobre l'aposta del partit i ha assegurat que "com a president" ha de mostrar "respecte total" per a les decisions dels diputats de JxCat. Així, Bonvehí ha demanat "respectar els processos interns dels set diputats", encara que ha reconegut que a la decisió també hi tindran importància persones influents dins l'espai polític, com Puigdemont.

Una possible refundació del partit

En relació al procés de refundació de l'espai polític postconvergent, Bonvehí ha descartat que es prevegi cap consulta a la militància i ha apostat per "un debat serè, tranquil i franc". Tot i això, ha avisat que no està previst acabar-lo aquest juliol i ha avisat que la decisió "no serà imminent".

Bonvehí ha explicat que tenen previst un consell nacional durant aquest mes, però ha apuntat que serà de caràcter ordinari. Tot i això, sí que ha reconegut que també s'hi recolliran les reflexions a nivell territorial sobre la qüestió, a banda de fer una valoració dels pactes municipals. El president de partit ha assegurat que tenen "ganes de sumar" i ha posat el focus en la importància dels seus associats al territori.