El Grup Municipal Demòcrata ha titllat d'"excuses burocràtiques” les dificultats que ha posat l’Ajuntament de Barcelona a la celebració del referèndum veneçolà aquest diumenge. Finalment la consulta s’ha hagut de celebrar al carrer, i no al centre cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ de Les Corts, com estava previst. El regidor Jordi Martí assegura que aquest fet “serveix per posar de manifest quina serà la posició dels comuns el pròxim 1-O”.

Martí assistirà aquest vespre al recompte de vots per donar suport a l’entitat organitzadora SOSVenezuelaBCN i perquè, afirma, “des del PDeCat defensem les urnes i estem a favor de la democràcia aquí i a Veneçuela”. També ha tingut un missatge per a PP i Ciutadans: que defensin l’1 d’octubre el dret a votar com estan fent aquest diumenge en el cas veneçolà.

"Hi ha gent que avui diu que està amb la democràcia, i que cal votar a Barcelona sobre Veneçuela, però per contra no volen urnes l'1 d’octubre”, ha denunciat el regidor en aquest sentit. I ha afegit: “N’hi ha d'altres que diuen que no impediran que es pugui votar el pròxim 1 d'octubre, però que avui ho han dificultat".

Martí ha defensat que “les urnes mai no són el problema, sinó la solució, a Veneçuela i aquí”. Ha criticat el que considera “una excusa burocràtica amb un clar contingut polític” del govern municipal. El regidor ho ha comparat amb l’actuació del govern espanyol: “Avui Colau i el seu govern es comporten com el govern del PP amb el 9-N, disminuint el significat de la votació i posant-hi totes les dificultats del món. Abans de ser demòcrates, posen per davant el prejudici ideològic”.