L’expresident del Tribunal Suprem, el jurista Pascual Sala, ha assegurat avui que “és impossible que hi hagi rebel·lió” i també ha posat en dubte l’acusació de sedició en el cas 1-O.

El també expresident del Tribunal Constitucional i del Consell General del Poder Judicial ha mostrat en declaracions a RAC1 el seu desacord amb l’escrit de processament del jutge Pablo Llarena i ha puntualitzat que hi ha desordres, “potser desobediència”, però en cap cas rebel·lió.

L'exmagistrat ha recordat que com ell hi ha molts catedràtics que no comparteixen l'opinió de l'instructor quant a la rebel·lió. "En sentit general poden haver desordres, desobediència al Tribunal Constitucional, però un alçament públic i violent, crec que jurídicament és difícil, impossible, que pugui existir; també és problemàtica la sedició".

Sala, que ha defensat la independència judicial, ha insistit que el problema català és un problema polític que de cap de les maneres s’ha de resoldre per la via judicial. "Els jutges no estan per fer política”, ha afirmat. El jurista ha manifestat que els empresonaments, des del punt de vista polític, no ajuda a resoldre un problema que és polític.