"Que ja estigui publicada la llista de col·legis electorals per poder votar l'1 d'octubre és una demostració de compromís". Ho ha assegurat la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha remarcat que el que vol el govern català és que la votació compleixi amb tot "perquè sigui vàlida".

La coordinadora ha fet referència a les detencions que es van dur a terme durant l'operació policial de dimecres contra el referèndum i ha indicat que "malgrat les detencions, al segle XXI no es poden posar barreres a la democràcia" i que davant els paranys que pugui posar el govern espanyol, "hem de trobar solucions per votar".

Sobre les mobilitzacions dels darrers dies, Pascal ha declarat que "s'està donant una resposta serena al carrer" i ha destacat l'absència de violència en les manifestacions. Ha subratllat que de cara a l'1-O s'ha de tenir a punt l'urna i la papereta, "i això el govern català ens ho està garantint".

Pascal no ha deixat escapar l'oportunitat de denunciar la intervenció financera de l'Estat i ha volgut fer públic que "això està afectant molts àmbits, per exemple, ja hi ha problemes per mantenir les biblioteques públiques", és per això que manifesta que s'ha de denunciar aquest intent "d'espantar i estovar".

Finalment, ha volgut insistir en què el govern català "treballa pel 'sí' tot i que acceptarà tots els resultats", i en què "la nostra opció sempre és el referèndum acordat, però l'Estat no té cap projecte democràtic". Tornant als detinguts, Pascal ha anunciat que els membres de la Sindicatura estan tranquils "perquè la feina que havien de fer ja està feta".