Després que ahir les bases del Partit Demòcrata Català (PDC) ratifiquessin que la direcció del nou partit fos liderada per Marta Pascal i David Bonvehí, i després de la polèmica que aquesta setmana ha sacsejat el nou partit pel misteriós vot de CDC al Congrés, avui els dos dirigents han volgut deixar clar al Via Lliure de RAC1 que "no existeix" el pacte amb el PP i que no hi ha cap "fisura" perquè van ser precisament els populars qui van portar als tribunals Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega.

Ara bé. Els nous dirigents del PDC sí que han reconegut que "les respostes dels nostres diputats a Madrid sobre un possible pacte amb PP no eren les més encertades" perquè "la gent ha de saber qui està entonant les coses i qui no".

Emparant-se en la transparència, Pascal ha volgut posar de manifest que "no descartem el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI)" i que, "malgrat hi pugui haver dificultats, és una via oberta".

El dia a dia

Sobre els resultats de la votació, Pascal ha assegurat que seran ella i Bonvehí qui portaran el dia a dia del nou partit i que, per tant, "tindrem poder de decisió". La figura de Mas i Neus Munté serà "institucional a més alt nivell", però, per exemple, l'expresident del Govern no assistirà a la primera reunió de dilluns.

Els dos dirigents del PDC han explicat que CDC "se'ns havia fet antiga" i que amb aquest rentat de cara "agafem el millor de Convergència i ho renovem". Segons ell, el canvi és notarà, entre altres coses perquè "veureu més diàleg amb la gent". 

Preguntats per si continuaran estant ubicats a nivell ideològic a la centre-dreta, Pascal ha dit ben clar que "serem al carril central, ubicats en un centre ample picant l’ullet a dreta i esquerra".

Ara bé. Encara queda per resoldre la qüestió del nom de la nova CDC. "Som del PDC i volem continuar-ho sent. Estem esperant si hi ha algun requeriment oficial, però defensarem el nom", ha sentenciat Pascal.