Els suposats missatges que el president en funcions, Carles Puigdemont, hauria enviat a Toni Comín en què li hauria admès que "els nostres ens han sacrificat, almenys a mi", com també que "suposo que tens clar que això s'ha acabat", segons El programa de Ana Rosa, tenen diferents precedents.

Daniel Sirera, que va ser líder del PP català, va ser fotografiat el 2009 enviant un missatge de mòbil a la diputada popular Carina Mejías —ara de Cs— en què s'hi podia llegir: "Què vols que t'expliqui? Per què no em vaig presentar? Perquè en tornar la vista enrere només hi series tu, el Tutu, el Berman, la Nadal i quatre més. "Aquest partit és una merda", sentenciava.

Així ho va recollir llavors l'Avui, que explicava que Sirera va deixar el càrrec rellevat per Alícia Sánchez-Camacho, a qui va haver de donar un suport formal després de tenir una conversa amb la secretària d'organització del PP, Ana Mato.

 

Aquella no va ser l'única vegada que passava una cosa similar al Parlament. De fet, al mateix dia que Sirera havia estat fotografiat, el diari Público va fotografiar el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch escrivint-se amb el llavors conseller d'Interior, Joan Saura, que deia sobre el discurs de José Montilla: "kin tostón (sic)".