El partit de la cancellera alemanya, Angela Merkel, la CDU, ha deixat en evidència el líder de Ciutadans, Albert Rivera, després que ha prohibit formalment pactar amb partits ultres. A Alemanya hi ha la pràctica no escrita de no fer aliances amb l'AfD, considerada ultra, però ara a més la CDU ho tindrà prohibit formalment.

Tot al contrari del que passa a Espanya amb Cs i el PP, que no només no veten els acords amb Vox, sinó que a més han celebrat actes conjunts, com el que va tenir lloc a la plaça Colón de Madrid.

Segons ha informat el telenotícies de la televisió alemanya, el Tagesschau, l'executiva de la CDU ha decidit excloure "qualsevol forma de coalició o de cooperació amb AfD" i utilitzar per a això "totes les possibilitats disponibles" per fer-ho complir, incloses les mesures legals.

Tagesschau

La presidenta de la CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, ha anunciat que consultarà a juristes per establir com es concreta la prohibició. El posicionament de la CDU ha coincidit amb la connexió que s'ha establert entre l'assassinat del dirigent local del partit democristià Walter Lübcke, que tenia un discurs favorable als migrants, i una campanya de l'extrema dreta alemanya.

La prohibició ha tirat endavant després que dos polítics democristians del land de Saxònia-Anhalt i l'expresident de l'Oficina per a la protecció de la Constitució, Hans-Georg Maassen, van posicionar-se en el mateix sentit que Cs a Espanya, i van demanar no excloure acords amb l'AfD de cara al futur.