El Parlament reprendrà durant aquest mes de maig les visites i les activitats formatives presencials després de més d'un any sense rebre cap visitant. Ho farà aplicant un protocol especial per garantir les mesures sanitàries derivades de la Covid-19, segons ha explicat la mateixa Cambra a través d'un comunicat.

Aquesta represa, però, no serà total, sinó que restarà encara condicionada per l’evolució de la pandèmia. Així doncs, es mantindrà l'opció de fer les visites virtuals, amb el format posat en marxa l’any passat en ple confinament.

D'aquesta manera, els centres educatius o universitaris podran fer visites i activitats educatives en grups estables de convivència i amb un màxim de trenta alumnes, mentre que per a la resta de col·lectius el nombre màxim de visitants per grup serà de deu.

parlament passadis - sergi alcàzar

El Parlament reprendrà durant aquest mes de maig les visites i les activitats formatives presencials després de més d'un any sense rebre cap visitant / Foto: Sergi Alcàzar

"Per accedir al Palau, tots els visitants hauran de posar-se prèviament el gel hidroalcohòlic disposat a aquest efecte, passar pel control de temperatura i dur la mascareta posada en tot moment. Dins el Palau no podran coincidir mai dos grups alhora, i el circuit de les visites serà unidireccional, seguint l’itinerari marcat pel Pla de contingència del Parlament, que permet recórrer els espais més emblemàtics de l’edifici. Els guies especialistes faran les explicacions en espais que permetin mantenir la distància de seguretat respecte a la resta de visitants i les altres persones que siguin dins el Palau", han informat des de la institució.

El Parlament mantindrà també l’opció perquè tant les visites com les activitats formatives es puguin dur a terme telemàticament, tal com es fa des del 30 d’abril de l’any passat.

Tornada a 'certa' normalitat

Poc a poc, la Cambra comença a tornar a certa normalitat després de la irrupció de la Covid-19. Ja es va veure amb el ple de la setmana passada, quan els 135 diputats van tornar al Saló de sessions per primer cop en més d'un any. Per fer-ho, però, es van habilitar els seients reservats per a convidats, per tal que els parlamentaris poguessin mantenir una mica millor la distància de seguretat. 

Unes setmanes abans, ni la sessió constitutiva de la Cambra ni les dues investidures fallides del republicà Pere Aragonès s'havien celebrat al Saló de sessions, sinó a l'Auditori.

 

Imatge principal: El Saló de sessions, on la setmana passada es va celebrar el primer ple amb tots els diputats després de més d'un any / Sergi Alcàzar