El Parlament ha decidit aquest dimarts al matí, a petició d'ERC, modificar l’ordre del dia per debatre a primera hora la moció que defensa el dret d’autodeterminació. Ja aquest dilluns el president de la cambra, Roger Torrent, va modificar la convocatòria del ple, passant-lo de la tarda al matí, i aquest dimarts s'ha decidit començar per la votació de la moció de la CUP.

Amb aquest moviment, es podria esquivar la suspensió del Tribunal Constitucional, que es reuneix aquest matí. Fins ara el tribunal només ha fet un avís sobre les possibles conseqüències legals, però no ha suspès que es porti al ple el text.

Fonts de la presidència del Parlament addueixen el canvi d'hores del ple a un viatge oficial del president de la cambra a Suïssa per participar a l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia que comença dijous. La decisió, però, no ha agradat a l'altra institució del país, comandada per JxCat, que s'han queixat que Torrent hagi avançat el ple i hagi acabat coincidint amb la reunió setmanal del Govern

Es dona la circumstància que el president Quim Torra i el conseller d'Interior, Miquel Buch, són també diputats i no poden assistir al ple degut a la coincidència amb el consell executiu. D'ERC, en canvi, no n'hi ha cap.