El Parlament Europeu no ha pagat finalment l'autobús contractat per membres de Tabrània que els va servir per desplaçar-se fins a Waterloo i fer l'escarni al president Carles Puigdemont. Els impulsors de la plataforma unionista, que havien viatjat a Brussel·les convidats per l’eurodiputat d'ALDE i exmembre d'UPyD Enrique Calvet i finançats per l'Eurocambra, havien intentat colar l'import del lloguer d'un minibús dins les despeses a justificar a la cambra europea per ser reemborsades. Una despesa, de 614,80 euros, que res tenia a veure amb els objectius d'aquest tipus de viatges subvencionats per la UE.

Segons ha pogut saber El Nacional de fonts europarlamentàries, el departament de control financer de la cambra europea ha fet una avaluació dels costos de la visita organitzada per Calvet i ha apartat aquesta despesa en considerar que "no era necessària ni tenia relació" amb la visita a les institucions europees. A més, el grup ja s'havia passat de l'import assignat per cada grup de visita i, per tant, s'ha acabat apartant la despesa sense demanar explicacions a l'eurodiputat

El cas arriba, com ja va destapar aquest diari, després que el passat 22 de març un grup de 25 persones es desplacessin al Parlament Europeu convidats per Calvet. Cada eurodiputat té la possibilitat de convidar 110 visitants l’any, repartits en cinc grups d’almenys 10 persones, i la cambra els paga els transports, la nit d’hotel i els àpats. El procediment està pensat perquè els ciutadans de la UE puguin conèixer les instal·lacions de la cambra europea i entendre els seus procediments, però part del grup convidat per Calvet -i que formaven part del grup impulsor de Tabàrnia- va aprofitar el viatge per desplaçar-se fins a Waterloo -on hi ha la Casa de la República- i fer l’escarni al president Puigdemont. Es tracta de Miguel Martínez el president de la plataforma Tabàrnia, i el portaveu d’aquesta, Jaume Vives

A part del pagament del viatge i l'estança, que sí que ha acabat sufragant el Parlament Europeu, els impulsors de la plataforma van intentar colar el cost del lloguer d’un minibús que va fer la ruta Brussel·les-Waterloo i Waterloo-Brussel·les, i que va ser de 614,80 euros. Justament coincideix que aquell dia la plataforma Tabàrnia va posar a disposició de periodistes i corresponsals residents a Brussel·les un minibús per facilitar-los la cobertura de l’acte.

Les despeses en transport que el Parlament Europeu subvenciona per aquest tipus de viatge han d’estar sempre relacionades amb els desplaçaments per conèixer les institucions. Una definició que exclou absolutament aquest minibús, que finalment no s'ha acabat pagant.

Ara bé, el viatge i l'estança dels impulsors de Tabàrnia s'ha pagat igualment. Les visites de convidats per eurodiputats duren dos dies i, per accedir a la subvenció del viatge amb fons europeus, només es requereix que es faci una visita de menys de dues hores al Parlament. Fora d’aquest temps, els convidats que estan a Brussel·les tenen llibertat per destinar les hores del viatge a les activitats que vulguin, ja sigui fer turisme, anar de compres o fer reunions de feina. Així, Miguel Martínez Velasco i Jaume Vives les van aprofitar per desplaçar-se fins a la Casa de la República de Waterloo i participar en l'escarni a Puigdemont.