L'autoproclamat president de Tabàrnia a l'exili, Albert Boadella, s'ha presentat a la casa de Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica) mentre el president és de viatge a Finlàndia. El dramaturg ha penjat un vídeo satíric en què se'l veu arrancant un camió que porta per nom: "Ambaixada mòbil de Tabàrnia a l'exili".

"Me'n vaig a Brussel·les per tenir una trobada amb el fals president", ha assegurat quan ha arribat davant la casa de Puigdemont, després de sortir d'una tenda de campanya. La Plataforma per Tabàrnia ja havia anunciat de manera irònica la celebració d'una "cimera internacional a Brussel·les" mitjançant la qual s'havia de reunir amb el president Puigdemont.

Boadella s'ha col·locat davant de la casa del president a l'exili vestit de metge i ha assegurat que és "especialista en paranoies regionals", donant a entendre que venia a curar Carles Puigdemont del seu independentisme.

Després d'una llarga performance, en què també ha ballat la cançó Waterloo, del grup suec ABBA, el "president" del territori fictici de Tabàrnia ha deixat una fotografia de la seva cara a la bústia de la residència belga del president a l'exili, en un intent de burlar-se de les màscares amb la cara de Puigdemont que han portat alguns independentistes en manifestacions a favor del Govern legítim.

Finalment, han desplegat una pancarta davant de la casa en què es podia llegir: "No a una Catalunya sense Espanya".

La veïna, "ambaixadora" de Tabàrnia

Per si fos poc, també ha sorprès l'estrafolària iniciativa de la Plataforma per Tabàrnia de nomenar la veïna de Puigdemont, molt crítica amb la seva presència a Waterloo, com a "ambaixadora de Tabàrnia" al país.