El Parlament Europeu ha prohibit l'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' que es va retirar d'ARCO, i que l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé volia portar a Brussel·les. En una reunió aquest dimarts, el grup de cinc eurodiputats que s'encarrega d'avaluar les propostes d'exposicions ha decidit vetar la mostra de Santiago Serra. 

Des del Parlament Europeu han explicat que totes dues exposicions s'han vetat perquè "probablement" haguessin provocat "reaccions adverses" i la normativa sobre exhibicions de la cambra diu que en cap cas es poden acceptar mostres que puguin generar "disturbis". Les mateixes fonts insisteixen que l'Eurocambra és una institució on hi ha "política cada dia" però que el format de les exposicions s'ha de centrar en elements "culturals".

El mateix grup també ha decidit no donar permís per exposar una mostra de fotografies sobre el "constitucionalisme a Catalunya" que volia fer l'eurodiputada Teresa Giménez Barbat, exmembre d'UPyD. Aquesta proposta recollia fotografies de Tarradellas, l'atemptat d'Hipercor o Albert Boadella, entre d'altres.

Fonts del parlament indiquen que no es tracta d'una situació "excepcional" i que en altres ocasions han vetat exposicions de temàtiques com l'avortament, la revolució bolxevic del 1919 o l'Iran. El Parlament Europeu també va prohibir el 2013 a l'aleshores eurodiputat Raül Romeva una exposició sobre fosses comunes.