El cas català torna a estar a l'ordre del dia del Parlament britànic. Aquest cop, per l'amenaça del govern espanyol a la immersió lingüística a les escoles. Un diputat del partit nacionalista gal·lès, Hywel Williams, ha registrat una moció a la cambra en defensa del la llengua catalana i del model d'escola catalana.

Williams reclama debatre a la Cambra dels Comuns aquesta moció, a la que han donat suport sis diputats més -quatre del mateix partit nacionalista gal·lès (Plaid Cymru) i dos més de l'escocès (SNP)-. En l'escrit registrat, que es pot trobar a la web del Parlament britànic, es demana que el ple condemni els plans del govern espanyol contra la immersió i que reconegui que Catalunya "és una comunitat amb govern autònom que reserva el dret a assegurar és la llengua vehicular a les escoles". 

A més, considera que canviant el model es "dividirien els estudiants catalans per llengua" i insta al govern espanyol a "respectar la voluntat dels ciutadans de Catalunya i trobar una solució pacífica i democràtica per a la inestabilitat permanent".

El text ha estat presentat com una early day motion, pel que de moment no té data per ser debatuda ni l'obligació d'arribar a la cambra, però mostra el posicionament d'alguns diputats britànics, contra l'actitud de Madrid amb Catalunya. De fet, aquests grups polítics, i concretament Hywel Williams, ja s'han pronunciat diversos cops en aquest sentit.