El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la llei que crea el nou Impost d'Actius Improductius, pel quals es graven els béns de luxe i que, segons els grups promotors, els grups de JxSí i la CUP, té una funció redistributiva de la riquesa.

La llei ha estat aprovada amb els vots a favor, els de JxSí, la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot, Ciutadans i PP han votat en contra i el PSC s’ha abstingut.

El text aprovat pel Parlament completa els Pressupostos de la Generalitat i crea un impost per gravar els actius no productius de les persones jurídiques i, en concret, els béns immobles com els vehicles de motor de potència igual o superior a 200 cavalls, les embarcacions de lleure de 8 metres d’eslora o més, les aeronaus, els objectes d’art, les antiguitats i les joies.

La llei, que havia arribat al ple per la seva aprovació definitiva amb una vintena d’esmenes reservades dels grups del PSC, CSQEP i de Ciutadans, i havia superat l’esmena a la totalitat que havia presentat el PP, estableix 8 trams progressius d’entre el 0,21% i el 2,75%. Aquest any, de manera excepcional, l’impost es meritarà el 30 de juny.