La parella d'Isabel Díaz Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i pagar 525.000 euros per evitar judici, segons consta en la proposta de conformitat penal a la Fiscalia —a la qual ha tingut accés Europa Press—. En aquest document, l'advocat d'Alberto González Amador "accepta íntegrament" l'existència de "dos delictes contra la Hisenda Pública per l'impost sobre societats, 2020 i 2021" i la seva "autoria" com a administrador únic de la societat Maxwell Cremona Ingeniería y Procesos Sociedad para el Fomento del Medio Ambiente SL.

La defensa reconeix una quota defraudada de 155.000 euros en l'exercici relatiu al 2020 i de 195.951,49 euros per l'exercici del 2021, cosa que es tradueix en 350.951 euros més interessos de demora. A més de la pena de presó, proposa assumir també "una multa del 40% de la quota defraudada" —el que elevaria l'import a uns 520.000 euros.

La proposta de Gónzalez Amador a la Fiscalia

Explica que, tot i que va intentar fer una regularització tributària, l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) li va avisar que aquesta "suposada regularització" no pot "operar com a causa exculpatòria o d'exoneració de responsabilitat" —cosa amb la qual està "completament d'acord"—. "Tenint en compte el rescabalament del dany associat a aquesta proposta de conformitat penal, i que no estem en cap cas davant d'un delicte agreujat, es proposa una pena de presó de quatre mesos per cada delicte a imposar", recull l'escrit. Així mateix, la defensa de González Bueno planteja "la pèrdua de la possibilitat d'obtenir subvencions o ajudes públiques i del dret a gaudir dels beneficis o incentius fiscals o de la Seguretat Social durant el període de nou mesos".

González Bueno ja havia admès que havia oferit un pacte a la Fiscalia, tot reconeixent que havia comès dos delictes contra la Hisenda Pública i que, per minorar el càstig, va oferir un pacte. La confessió es recollia a la querella per revelació de secrets presentada per l'empresari contra el fiscal que instrueix el cas i la cap de la Fiscalia de Madrid. Així, va desmentir el cap de gabinet de la presidenta madrilenya, Miguel Ángel Rodríguez, que va defensar que havia estat el Ministeri Fiscal qui havia proposat l'acord. D'altra banda, recordem que la setmana passada la Fiscalia va obrir expedient a Ayuso sota la sospita de lucrar-se del delicte fiscal de la seva parella, que haurà de ser resolt per la Fiscalia del Tribunal Suprem per mor de la seva condició d'aforada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!