L'Associació Preeminència del Dret ha denunciat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, davant la Fiscalia Superior de Madrid pels presumptes delictes de tràfic d'influències i de lucrar-se dels delictes de què s'acusa la seva parella. La fiscal en cap de Madrid. Almudena Lastra, ha decidit obrir un expedient a la presidenta madrilenya arran d'aquesta denúncia. Tanmateix, com que Ayuso és aforada, aquest expedient recau directament sobre la Fiscalia del Tribunal Suprem, segons informa Público

La condició d'aforada que té Ayuso pel seu càrrec de presidenta de la Comunitat de Madrid fa que sigui la Fiscalia del Suprem qui acabi decidint si hi ha prou indicis per obrir diligències d'investigació d'acord amb aquesta denúncia. L'associació ha denunciat concretament que Ayuso hauria beneficiat el grup empresarial Quirón, que va rebre diverses licitacions i que és el principal pagador de la seva parella, Alberto González Amador

"Òbviament, el fet que la firma Quirón sigui la que rep més ajuts no seria possible si la senyora Ayuso no fos al poder, ja que tot això passa d'ençà que ella és presidenta de la Comunitat de Madrid", es recull a la denúncia de l'Associació Preeminència del Dret, que considera que aquest comportament de la presidenta madrilenya es pot emmarcar en un presumpte delicte de tràfic d'influències.

González Amador va oferir un pacte a la Fiscalia

L'empresari Alberto González Amador ha admès que va ser ell mateix qui va oferir un pacte a la Fiscalia i no a l'inrevés, desmentint així el cap de gabinet de la presidenta madrilenya, Miguel Ángel Rodríguez, que va defensar que havia estat el ministeri fiscal qui havia proposat aquest acord. Rodríguez ha agafat un pes molt important en la defensa pública de la parella, i el posicionament de González Amador el deixa fora de joc. Per la seva banda, la parella d'Ayuso ha admès que va cometre dos delictes contra la Hisenda Pública i que, per a minorar el càstig, va oferir un pacte. La confessió es recull a la querella per revelació de secrets que l'empresari ha presentat contra el fiscal que instrueix el cas i la cap de la Fiscalia de Madrid. 

A la querella, la parella d'Ayuso relata que el motiu pel qual el seu advocat es va posar "immediatament" en contacte amb la Fiscalia tan bon punt va saber que obriria una investigació contra ell, va ser perquè era conscient que la seva "relació sentimental" amb la presidenta madrilenya tindria un "potencial efecte deformador de les garanties processals". Així doncs, l'advocat assegura que González Amador va reconèixer els delictes perquè estava convençut que ser la parella d'Ayuso li impediria poder defensar-se com qualsevol altre ciutadà.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!