La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha estat rebuda aquest divendres pel papa Francesc al Vaticà, visita durant la qual s’han viscut escenes curioses com les que han quedat registrades en vídeo i s’han viralitzat a les xarxes. En un d’aquests vídeos, del moment d’inici de la trobada, s’escola el papa Francesc preguntar-li a Díaz si “vostè continua tan batalladora com sempre”, dubte al qual la vicepresidenta respon que ella continua com sempre. Després, quan s’acomiaden, se sent el pontífex dir-li a Yolanda Díaz: “No afluixi”.

 

 

Després de la seva trobada amb el Papa, la també ministre de Treball i Economia Social, s’ha mostrat “optimista” pel que fa a una possible visita del Sant Pare a Canàries. En aquesta compareixença, Díaz ha negat que hagin parlat de l’amnistia. “He de ser discreta sobre la visita del Papa Francesc a Canàries, però hem parlat d’això; soc optimista, sempre soc una dona optimista, l’esperança no defrauda”, ha dit. La compareixença l’ha fet davant dels periodistes l’ambaixada d’Espanya davant la Seu després de la cita a la Biblioteca Privada del Palau Apostòlic del Vaticà.

 

 

Díaz ha dit que amb el Papa ha parlat sobre assumptes que tenen a veure amb “la desigualtat, la igualtat, les polítiques públiques, el món laboral, l’economia social i solidària, les Nacions Unides” així com sobre “els drets humans en el món, la vulneració dels mateixos i totes les guerres al món”. En concret, han conversat de la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores a Espanya, un compromís de la vicepresidenta segona.

Elogis per al Papa Francesc

Yolanda Díaz ha emmarcat les converses amb el Papa en el marc de la “defensa del treball decent” i ha dit que ell és “el millor ambaixador” d’això “en el món”. “No tinc més agraïment per al Papa Francesc”, ha subratllat, segons recull l’agència Europa Press. Díaz ha vinculat aquest assumpte amb “la reducció de la jornada laboral”. “Com saben vostès, això li ocupa i ho defensa el Papa Francesc. I hem tingut una llarga conversa sobre la necessitat del temps de vida, del temps de descans i del temps de treball”, ha afegit sobre això.