El papa ha expressat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la seva "admiració i gratitud" pel "que fa amb intel·ligència i amb coratge a favor dels refugiats" i ha celebrat la creació d'una xarxa d'alcaldes de diferents ciutats europees per fomentar l'acollida dels asilats. Així li ho ha fet saber el papa a Colau a través d'una carta, que la regidora barcelonina ha rebut avui, dos dies després de la cimera d'alcaldes de diferents ciutats d'Europa que es va celebrar el cap de setmana passat al Vaticà, organitzat per l'Acadèmia Pontifícia de Ciències Socials.

Durant la cimera, a la qual van assistir Colau i els alcaldes de de Madrid, Manuela Carmena; València, Joan Ribó; Saragossa, Pedro Santisteve, i Màlaga, Francisco De La Torre, a més d'alcaldes de ciutats com París, Manchester o Florència, es va acordar crear una xarxa de regidors "capaços de construir ciutats acollidores, refugis, que sàpiguen organitzar corredors humanitaris segurs i regulars, reconeguts per la comunitat internacional".

Després d'aquesta cimera, en què estava previst que el papa rebés els alcaldes en audiència, encara que finalment no va ser així, el Pontífex li agraeix a Colau en una carta la seva participació en unes jornades que, assegura, ell va seguir i que qualifica "de notable èxit".

El papa li expressa a Colau la seva "admiració i gratitud pel que fa amb intel·ligència i amb coratge a favor dels refugiats". "Les portes de casa meva estaran sempre obertes per a vostè i per a aquesta nova xarxa", assegura el papa Francesc. La missiva acaba demanant a Colau que resi per ell. "O si no resa per mi, per favor, pensi'm bé i enviï'm bones vibracions". Colau li ha contestat per Twitter, i li ha enviat tota la seva "bona ona".