Les protestes contra la presència del Rei al Monestir de Poblet han arrencat aquest dilluns a primera hora. La primera ha estat una crema de pneumàtics a les vies de l'AVE que fa el trajecte entre Figueres i Girona, i la següent s'ha fet en forma de pancartes gegants

Òmnium Cultural ha desplegat arreu de Catalunya pancartes gegants amb el lema "Fem-la caure" on hi apareix una gran corona daurada.

Les pancartes s'han pogut veure a Vilanova i la Geltrú, a Terrassa, a Tarragona, a Mataró, a Valls i a Solsona, entre d'altres llocs. La protesta també s'està fent a l'Espluga de Francolí, que és precisament on l'entitat que dirigeix Jordi Cuxiart ha convocat els manifestants contra el Rei per caminar junts fins a Poblet.  

La concentració

Òmnium Cultural ha cridat els catalans que no són en zona de rebrot a concentrar-se davant del Monestir de Poblet contra la visita dels monarques. "Una monarquia corrupta i antidemocràtica que no és benvinguda al nostre país. Els direm alt i fort que volem ser una República Catalana", va indicar l'entitat a través de Twitter. 

 

Des d'Òmnium no pretenen una concentració massiva per la situació de pandèmia, sinó més aviat simbòlica, de forma que se segueixin les recomanacions del Govern.

 

A més de les pancartes, l'entitat va presentar aquest diumenge la cançó #CoronaCiao. En la lletra del tema es parla d'un rei "corrupte", de "diner negre" i d'un altre monarca que "ho tapa", tots dos "fills del franquisme". "Són intocables i segueixen allà. Fins quan ho hem de tolerar?", pregunta el tema, que assegura que a Catalunya "cap rei mana" i insta els monarques a "fer les maletes". La cançó l'interpreta el grup Arc de Triomf amb la col·laboració de Xeic!.