El Govern ha anunciat l'aplicació d'una sèrie de mesures de restricció de la mobilitat en diferents municipis a causa de l'augment de casos de la COVID-19 dels últims dies. L'impacte d'aquestes notícies pot suposar sens dubte un augment de l'ansietat en bona part de la població, que havia vist que les mesures del confinament havien a poc a poc anat desapareixent amb la desescalada i el final de l'estat d'alarma.

L'OMS defineix l'ansietat com un estat de preocupació exagerat, que provoca desassossec i incertesa davant d'esdeveniments presents o futurs. Es tradueix en una sèrie de símptomes físics com les palpitacions i taquicàrdies, opressió al pit, sudoració excessiva i sensació d'ofec, marejos o nàusees. Encara que sempre és present en les nostres vides cert grau d'ansietat que ens ajuda a fer front al dia a dia i compleix una funció adaptativa, es pot convertir en patològica quan la seva intensitat o durada és més gran del normal.

Preocupat

En casos més greus pot provocar trastorns obsessius compulsius, agorafòbia, trastorns d'estrès posttraumàtic, de fòbia social, de pànic o l'anomenat trastorn d'ansietat generalitzada, que consisteix a mantenir una preocupació persistent de forma desproporcionada .

Aquests són alguns consells per enfrontar-nos a ella de la millor forma possible:

Buscar durant el dia algun moment per relaxar-se

Ajeure's en un llit o una superfície tova i anar recorrent mentalment el cos alhora que es relaxen els músculs és una de les més reconegudes. També es poden fer un altre tipus d'exercicis com|com a respiracions profundes, banys relaxants, meditació o un altre tipus d'exercicis com el ioga té els mateixos efectes.

Reemplaçar pensaments negatius per pensaments positius

La situació és complicada i no es pot evitar de vegades que els pensaments negatius acudeixin|vagin a la nostra ment. Però també, d'alguna manera, es poden substituir per pensaments positius. Una bona idea és fer una llista escrita amb els negatius i posar davant ells els positius.

Buscar la conversa

Compartir aquesta situació amb la família o els amics pot ajudar a suportar-la millor. És molt necessari. Guardar-se els pensaments que desemboquen en l'ansietat i no exterioritzar-los pot agreujar els símptomes.

Parlant teléfono

L'exercici físic

El confinament ha demostrat que es pot fer molt a casa, inclòs exercici. Basta amb planificar-se. L'activitat física allibera substàncies químiques al cervell que estimulen les emocions positives i promouen el benestar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat