Aprofitant la seva estada a Edimburg per donar suport a la consellera Clara Ponsatí, la presidenta de l'Assemblea Elisenda Paluzie va concedir una entrevista al diari The National, l'únic obertament favorable a la independència escocesa. En plenes negociacions d'Esquerra amb el PSOE per investir Pedro Sánchez, l'Assemblea està d'esquenes a una entesa amb els socialistes que no accepti l'autodeterminació: "Els barons socialistes de diferents regions són profundament anticatalanistes, per la qual cosa és una situació difícil" poder pactar. 

És per això que Paluzie senyala que "Catalunya insta a preparar-se per la via unilateral cap a la independència". A més, hi posa un adjectiu a les trobades entre independentistes amb Iglesias i Sánchez. Segons la líder de l'Assemblea són "estranyes". I veient d'on venen i cap a on van, són escèptics a arribar a cap acord.

Sobre la situació actual a Catalunya, Paluzie no es mostra optimista: "L'onada de repressió ha augmentat, ara n'hi ha més després de les protestes i manifestacions per la sentència de l'1 d'octubre". L'única via que donarien per vàlida a donar suport a qualsevol formació d'un govern espanyol seria que "reconeixés Catalunya com un subjecte polític".