La flamant presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, escollida aquest dissabte pel càrrec, ha assegurat que l'entitat ha de treballar "per fer efectiva la República sense terminis". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Paluzie ha fet una crida a "no cedir ni un mil·límetre" i a seguir construint "sobre la base de l'1-O" però a fer-ho sense terminis perquè "la situació és difícil i complexa". Paluzie també ha reconegut que el full de ruta de l'Assemblea "s'està allunyant força del Parlament".

La nova líder de l'ANC també ha explicat que en la reunió del secretariat, on aquest dissabte va ser escollida, es va llegir una carta de Jordi Sànchez on deia "que en cap cas havíem de deixar de sentir-nos lliures en la nostra acció contra el seu empresonament. Paluzie ha assegurat que els empresonats són "hostatges polítics" i ha fet una crida a denunciar els "tics autoritaris" de l'Estat espanyol. 

La professora d’Economia de la UB i ex degana de la Facultat és la nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana. Paluzie ja va ser la candidata més votada a les eleccions del Secretariat Nacional el passat 17 de març i aquest dissabte va ser escollida com a presidenta per aquest nou Secretariat amb 71 vots a favor i dues abstencions i hi ha 4 vots que no s'han emés.