La nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha anunciat que l'entitat emprendrà a partir d'ara un nou camí amb menys manifestacions i més pressió als partits."No estem un escenari de fer manifestacions de rècord Guinness i d'ensenyar coreografies al món", ha afirmat. 

D'aquesta manera, Paluzie ha explicat que l'objectiu de l'ANC serà fer "una defensa política dels presos i els exiliats" davant un "Estat absolutament autoritari i venjatiu que té l'objectiu d'humiliar". Per fer-ho possible, ha explicat que l'entitat treballarà per enfortir la seva posició.

En declaracions als mitjans després del plenari constituent, Paluzie ha volgut agrair a Agustí Alcoberro la feina feta durant aquests mesos difícils per l'entitat i ha volgut enviar un missatge d'optimisme en aquesta nova etapa. "Aquesta batalla la guanyarem. Aquest país serà lliure", ha proclamat la presidenta. 

A més, Paluzie ha tingut un record especial pels presos: "Vull expressar el suport incondicional de l'ANC als presos polítics i exiliats. El nostre reconeixement pel seu sacrifici personal. Serem al seu costat".

Elisenda Paluzie ja va anunciar en una entrevista a El Nacional la seva voluntat de canvi de rumb de l'entitat sobiranista. La presidenta va afirmar que la funció de l’ANC ha de ser "mantenir la tensió i la pressió sobre els partits perquè com a mínim no es facin passes enrere, i sobretot enfortir tots aquells elements que ens ho facin més fàcil quan hi hagi una altra finestra d’oportunitat".