La professora d’Economia de la UB i ex degana de la Facultat, Elisenda Paluzie, és la nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, després de ser la candidata més votada a les eleccions del Secretariat Nacional el passat 17 de març. Paluzié ha estat escollida amb 71 vots a favor i dues abstencions i hi ha 4 vots que no s'han emés. 

Paluzie va declarar que mai es va presentar al secretariat amb la voluntat de liderar l'entitat sobiranista, però que després d'aconseguir més de 2.000 vots de diferència respecte el segon candidat més votat s'ho va començar a plantejar. A més a més, va afegir que la seva voluntat és aconseguir una direcció col·legiada i plural, que no sigui presidencialista. 

El secretariat nacional de l'ANC s'ha reunit aquest dissabte en un plenari constituent a Sant Cugat, en què els 77 membres del Secretariat Nacional han escollit els càrrecs orgànics.

Els altres tres candidats al Secretariat Nacional que aspiraven a presidir l'entitat eren Adrià Alsina, David Minoves i David Feràndez Aguilera, que ja van anunciar que renunciarien a disputar-se el càrrec i donarien suport a Paluzie.

Les eleccions per presidir a l'ANC tenen dues parts, en primer lloc els afiliats a l'entitat voten els 77 membres del secretariat nacional, i són aquests qui escullen el president, vicepresident i tresorer, que serà Joaquim Arnau.

Aquestes eleccions de l'entitat s'han vist immerses en una allau de crítiques pel veto a Antonio Baños, que va alterar completament el procés electoral.La Junta Electoral de l'ANC ho va decidir després que el candidat participes en una tertúlia d'El Món a Rac1, la qual cosa entrava en contradicció amb la normativa.