La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dimarts que l'estratègia de cara a les eleccions catalanes que planteja l'entitat permetrà "preservar la independència cap els partits" i evitar el risc que l'ANC sigui "capturada". A través de diverses piulades a Twitter, la presidenta de l'Assemblea ha reaccionat així a la decisió de set secretaris nacionals d'abandonar el càrrec per discrepàncies amb l'estratègia de l'ANC per les eleccions.

"Amb la majoria hem compartit més de dos anys de Secretariat. Sap greu que pleguin. Sort i encerts", ha expressat la líder de l'ANC. Paluzie, però, ha tret pit del debat intern de l'entitat i ha argumentat que la resolució aprovada defensa "clarament" la via unilateral.

Entre les diferents mesures que l'ANC planteja impulsar de cara a les eleccions, Paluzie ha destacat la comparativa de programes electorals de partits independentistes o el decàleg per avançar cap a la independència. El conjunt de propostes que ha acordat el Secretariat Nacional de l'ANC estan subjectes al que decideixin els socis en una votació.

Les dimissions

Un total de set secretaris nacionals de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), dels 73 que té, han abandonat la direcció. En concret, es tractaria de Laura Camp, Jordi Roset, Lluís Maynau, Pep Fort, Àlex Roca, Esther Sancho i Lluís Torrent. Els motius de les dimissions serien les discrepàncies dels ja exmembres del Secretariat Nacional de l'ANC amb l'estratègia que l'entitat es planteja de cara a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el 14 de febrer.

Les persones que han deixat l'ANC són signats d'una proposta que no va prosperar, en la qual es demanava el vot per les formacions que optessin explícitament per la unilateralitat.