La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, està convençuda que les "conviccions" de l'independentisme 'triomfaran davant el "poder" de l'Estat i per això ha advertit al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, que "ja pot anar preparant als ambaixadors perquè no li serviran de res". En la seva intervención a la manifestació d'aquesta tarda a Barcelona, Paluzie ha assegurat que l'independentisme no abandonarà els seus objectius.

La presidenta ha recordat els presos i exiliats i també s'ha referit als alcaldes investigats pel referèndum, els mestres investigats per delictes d'odi i els diferents encausats pel procés com ara els membres de CDR acusats de terrorisme i els polítics processats pel 9-N. Segons Paluzie, aquesta judicialització ha estat  un "degoteig incessant que va començar el setembre de l'any passat, quan l'estat espanyol va decidir que tot valia per aturar la independència de Catalunya". Però ha recordat , en mig d'una gran ovació, que "el referèndum o el van aturar, el vam fer i el vam guanyar".

La presidenta de l'ANC s'ha referit a la constant "vulneració de drets fonamentals", que s'ha produït des de llavors i que els independentistes han denunciat a diverses instàncies judicials internacionals, i especialment a l'"abús de la presó preventiva". 

Paluzie ha assegurat que tot i la pressió de l'Estat aquests mesos l'independentisme no abandonarà "els objectius polítics". "Persistirem", ha sentenciat. A més, ha afegit que seguiran denunciant "on faci falta" aquesta vulneració de drets.