El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha assegurat que sense Podemos el PSOE se situaria "en un 40% més de vot" perquè "les companyies" perjudiquen el seu partit. "Ara mateix el desgast més gran que té el PSOE són les companyies", ha sentenciat en una entrevista publicada aquest diumenge pel diari La Razón. Page s'ha mostrat crític amb el govern espanyol i ha afirmat que és una opinió compartida amb "molts altres" socialistes, però que no tots disposen d'un altaveu per expressar-la. El president de Castella-la Manxa també s'ha posicionat en contra de la reforma del delicte de sedició, encara que ha apuntat que és una postura "minoritària" dins del partit liderat per Pedro Sánchez, i que per això la seva obligació "és respectar les normes". "La reforma de la sedició i de la malversació són un xantatge d'ERC a canvi dels vots a Madrid, i és un peatge massa car per a Espanya i per al PSOE", ha assegurat durant l'entrevista.

Page, molt crític amb els suports del PSOE al Congrés

Per a Page, la reforma de la sedició tindrà un cost per a Espanya, ja que l'independentisme "no està desactivat". "L'actual president de la Generalitat va situar en 2030 la data d'un nou referèndum il·legal, si no recordo malament. L'independentisme no està desactivat, té un full de ruta per davant, i és evident que les factures del que ara estem fent les pagarem a curt o mitjà termini", ha apuntat el socialista. De fet, Page ha assegurat que perquè es pugui "replantejar el marc de diàleg a Catalunya hi ha d'haver diàleg entre els catalans" i no ha de ser "conseqüència d'un xantatge". En aquesta línia, ha defensat que precisament la reforma de sedició i de malversació són una mostra del contrari. "Són un xantatge d'ERC a canvi dels seus vots a Madrid, i és un peatge massa car per a Espanya i per al PSOE". "A mi em fan mal aquests peatges perquè formen part dels suports al Govern", ha argumentat. 

En referència a aquests suports del PSOE al Congrés dels Diputats, Page ha assegurat que el Congrés s'ha convertit "en una Cambra territorial" i que l'única manera de canviar-ho és "enfortint els grans partits". "Jo treballaré, personalment i políticament, perquè el PSOE vagi a un espai de centralitat", ha defensat el president de Castella-la Manxa, que també ha subratllat que vetllarà "per la recuperació de punts de trobada entre els dos grans partits polítics". 

Page demana a Montero que rectifiqui

D'altra banda, Emiliano García-Page s'ha referit a la polèmica de la llei "només sí és sí" per la  rebaixa de condemnes a agressors sexuals i ha demanat a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que "rectifiqui immediatament". "Des de Castella-la Manxa vam advertir de la confusió que es podia generar i dels dubtes que ens suscitava la reforma legislativa. I no se'ns va voler escoltar. Entenc que el Ministeri que ha promogut la llei no tenia la intenció de provocar aquest efecte, però les conseqüències són tan greus que a la ministra no li queda cap més remei que rectificar", ha afegit.