Jordi Borja és considerat el "padrí polític" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A diferència de l'alcaldessa, ell si que té clar quin és el seu posicionament envers el procés i el referèndum. Borja ha tingut un paper en l'acte organitzat aquest matí a favor del referèndum, i amb un missatge contundent. "Contra un Estat que es diu de dret i que és pervers i pervertit, votarem", ha sentenciat.

Borja és el president de l'Observatori DESC (Drets Econòmics, Socials i Culturals), d'on va sorgir Ada Colau. En una altra època, va ser militant i membre del comitè central del PSUC. Borja i Colau es van conèixer fa 9 anys, i és sabut que ell és un mentor de l'alcaldessa.

Més d'un ha quedat sorprès quan ha aparegut a l'escenari de la plaça de Puig i Cadafalch per reivindicar el dret a decidir al costat de les entitats sobiranistes catalanes. Colau no acaba de tenir clar si es posiciona a favor o no del referèndum, però el seu "padrí" ho té molt clar i no pretén amagar-ho.

Xavier Folch - Sergi Alcàzar

L'editor Xavier Folch /  Sergi Alcàzar

A l'acte de l'ANC, Òmnium i l'AMI hi han participat també amb una petita intervenció dalt l'escenari altres antics dirigents del PSUC o ara del món dels comuns, com Xavier Folch, Anna Sallés i Arcadi Oliveres. Folch, editor i exdiputat del PSUC, ha aprofitat per citar Salvador Espriu: "Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble", ha indicat.

Anna Sallés, exmilitant del PSUC i vídua de Manolo Vázquez Montalbán, també ha pujat a l'escenari. De la mateixa manera que ha fet Arcadi Oliveres, un dels referents del món dels comuns i 15-M, que ha demanat votar l'1-O per una societat més justa.