El Pacte Nacional pel Referèndum s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb els grups parlamentaris bascos del Congrés dels Diputats, PNB i EH Bildu, per explicar-los els seus objectius. Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional, i Francesc de Dalmases, membre de la direcció, han representat el Pacte en aquestes trobades.

Les dues reunions, que han tingut lloc aquest matí, s'han celebrat als despatxos de cadascun dels grups al Congrés. Primer, Elena i de Dalmases s'han trobat amb Marian Beitia i Oskar Matute d'EH Bildu. Tot seguit, ha estat el torn de parlar amb Aitor Esteban del PNB.

La roda de converses seguirà aquest dijous amb visites al PDeCAT i Podemos, després de les quals el Pacte en farà una valoració. Aquestes són les primeres reunions d'una sèrie de trobades programades amb diferents institucions de l'Estat espanyol, segons ha explicat Elena, que preveu que hi hagi noves trobades de cara a les properes setmanes.

"Diàleg, diàleg, diàleg". Aquest és el missatge que la plataforma independentista intenta transmetre als partits de les Corts espanyoles, a la vegada que vol defensar el referèndum com la "millor solució" per la situació actual de Catalunya.

Quan la direcció del Pacte Nacional va fer la mateixa ronda de contactes al Parlament, C's i PPC van ser els únics que no van voler reunir-se amb ells. 

D’altra banda, més de 100.000 persones ja han signat el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. S’hi han sumat particulars a títol personal, entitats, sindicats, formacions polítiques, ajuntaments i diputacions. A més, el text ha rebut també mostres de suport internacional, com la del vicepresident grec de l’Eurocambra, Dimitrios Papadimoulis, i de l’eurodiputada Ska Keller, portaveu dels Verds al Parlament Europeu.