El manifest del Pacte Nacional pel Referèndum ha recollit ja més de 100.000 firmes des d'aquest dimecres, quan es va iniciar la campanya d'adhesions. Entre elles hi ha la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però també la del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias. L'adhesió més destacada de les últimes hores ha estat la del vicepresident de l’Eurocambra, el grec Dimitrios Papadimoulis

La plataforma que impulsa la campanya ha detallat que l'objectiu és "aglutinar el màxim de sensibilitats" transversals i plurals entorn d'aquesta iniciativa, per la qual s'ha habilitat la pàgina web pactepelreferendum.cat amb tots els detalls i en la qual es pot dur a terme l'adhesió.

La web és gestionada per Òmnium Cultural, Lafede.cat i Ciemen, que també assumiran la gestió d'activitats, el suport als actes que es duguin a terme i la labor administrativa.

El manifest insta els governs de Catalunya i de l'Estat a "superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i a assolir finalment l’acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un Referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu".