El portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha expressat aquest dijous la voluntat de la plataforma per convertir Sant Jordi, a més del dia del llibre i la rosa, en un gran acte per recollir “molt suports a favor del referèndum”.

Per aquest motiu, la plataforma instal·larà més de 1.000 punts arreu de Catalunya per recollir signatures i comptarà amb 4.000 persones voluntàries, el doble de les inicialment previstes, que es passejaran “per buscar suports”.

“Volem que Sant Jordi sigui un dia de suport a una reivindicació molt transversal, com és el dret de poder debatre i votar”, ha demanat Elena. Segons ha mantingut, la plataforma reivindica la importància del referèndum com un “anhel col·lectiu” ja que “la majoria de la gent té molt clar que la situació política catalana es resol amb un referèndum”.

Tot i que la valoració dels suports rebuts no se sabrà, de manera més precisa, fins a mitjans de maig, el portaveu de la plataforma s’ha mostrat “molt satisfet” per l’allau de suports i voluntaris que hi ha fins ara.

El motiu pel qual s’haurà d’esperar tant per conèixer el nombre de persones que han donat suport al referèndum pactat que proposa la plataforma és perquè la campanya de recollida de vots no acabarà el mateix dia de Sant Jordi, sinó que s’allargarà fins al dia internacional dels treballadors, l’1 de maig, on també es situaran diversos punts de recollida arreu del territori.

“Tothom està cridat a votar”

Joan Ignasi Elena s’ha referit en declaracions als mitjans a la seu de Comissions Obreres, a les queixes contra la publicitat del Pacte Nacional pel Referèndum als autobusos de Barcelona. En resposta als grups que han demanat la retirada de la publicitat, Elena ha destacat que la demanda del referèndum és una consulta molt “transversal”, a la qual tothom està “cridat a votar”.

El portaveu de la plataforma també s’ha referit a la 'campanya del no' que ha presentat aquest dijous el PP i ha assegurat que considera “necessari” que tothom s’expressi i expliqui les “raons” de la seva posició. “Tot el que sigui participar del debat polític nosaltres ho aplaudim”, ha conclòs.