El PP català ha presentat aquest dijous la seva ‘campanya pel no’. Tot i que el partit no reconeix el referèndum que preveu fer el Govern abans de setembre, a pocs mesos de la seva celebració els populars han iniciat una campanya de 96 actes arreu del territori català per “representar tots aquells que pateixen l’asfíxia de la política del Govern”. 

La campanya, sota el lema de “La Catalunya valenta”, començarà oficialment a partir del dissabte 6 de maig a una dotzena de ciutats, entre elles, les capitals de província i altres com Mataró, on serà el propi president del PP català, Xavier García Albiol, qui donarà el tret de sortida a la campanya. Tot i això, els populars aprofitaran el dia de Sant Jordi per presentar-la a través d'una carpa que instal·laran a la Rambla de Barcelona aquest diumenge.

Durant la campanya, els populars repartiran 600.000 díptics on, a més d'insistir en els arguments legals i econòmics contra l’independentisme, “aprofundirà en l’àmbit emocional i de pertinència”. En paraules d’Albiol, els partits independentistes han fet servir “de manera fraudulenta” els sentiments dels catalans per guanyar simpatitzants amb el procés.

Davant d’això, els populars volen contraatacar i incidir en l’aspecte emocional i els “problemes reals” dels catalans. “Serà una campanya atrevida que permetrà que, de manera seriosa i potent, sortim al carrer a guanyar el partit jugant a l’atac i marcant gols”, ha dit fent ús d’un símil futbolístic.

A més de “tocar la fibra”, la campanya pretén “representar els sentiments de tots aquells oblidats pel Govern de la Generalitat, que veuen com el Govern els margina perquè no són independentistes”.

Així, la campanya fa referència als “valents” que “han de callar per no patir pressions socials” i que pateixen les “coaccions i amenaces subliminars” del Govern.  De fet, aquest mateix terme va ser molt utilitzat -pel mateix Albiol i dirigents com la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal- en l’últim congrés del PP català. En aquest mateix acte, la vicesecretària general d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, es va dirigir a “tots els meus valents” i va enaltir el seu treball “invisible però sempre incansable”.

Un tema al qual també va fer referència el mateix Albiol durant el congrés, i que recull la campanya, és la necessitat de “fer carrer”. Segons ha explicat el president dels populars catalans, la campanya serà “atrevida”, ja que permetrà “donar la cara per la defensa de tots els catalans i les persones que aposten per la pluralitat”.

Com ha recordat Albiol, seguirà l’estratègia que ell mateix va dur a terme a Badalona durant molts anys abans de ser alcalde.

“Som més i millors”

“Som més i millors que els que aposten per ruptura i el trencament perquè apostem pel respecte, la legalitat i la pluralitat”, ha assegurat Albiol, i ha reiterat que el PP vol jugar "el partit a l'atac".

El president dels populars catalans també s’ha referit a les declaracions del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en què va assegurar que si el referèndum no es podia celebrar, contemplava proclamar la independència de Catalunya a través d’una declaració unilateral. “Ells van amb amenaces i nosaltres presentem campanyes didàctiques que aposten per la democràcia i la llibertat”, ha contestat Albiol i ha assegurat que els populars restaran impassibles davant les "amenaces" del Govern.

En aquest mateix sentit, Albiol ha fet referència a l’acte unitari que celebrarà aquest divendres el Govern i ha assegurat que l’encaren amb “indiferència”. Segons considera, els partits independentistes “ja no tenen capacitat per mobilitzar” i per això “decideixen reunir-se entre ells per fer bullir l’olla”.

"Hi ha un president que cobrava suposadament comissions i ara està pel carrer"

Preguntat per la detenció d’Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid i mà dreta d’Esperanza Aguirre, Albiol ha posat en relleu que la denúncia va ser presentada pel propi PP i ha diferenciat entre les detencions que es produeixen a Catalunya i a Madrid. “Quan a CDC es fa alguna detenció sembla que sigui perquè s’ataca a Catalunya. Aquesta és la gran diferència entre els que governen a Catalunya i els que governen a Espanya”, ha assegurat.

“Recordo que hi ha un president que cobrava suposadament comissions per centenars i centenars de milions durant anys i anys i ara està pel carrer i no passa res”, ha seguit tot fent al·lusió a l’expresident Jordi Pujol.

En referència a les presumptes pressions del fiscal per frenar registres ha assegurat que té “l’absoluta seguretat” que no hi ha hagut “cap tipus de pressions” i que, en cas de ser així “no respon a cap moviment organitzat”. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat