El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, es recolza en la coalició amb IU per forçar el PSOE a fer possible "un govern d'esquerres". "Volem un govern progressista i li seguim allargant la mà al PSOE per fer-ho possible. Són un aliat per governar", ha dit Iglesias en una entrevista a la Cadena SER. Iglesias ha apostat per superar les tensions del passat: "Hi ha hagut moments aspres al passat, també per part meva" i ha emplaçat els socialistes a concretar amb qui estan disposats a pactar. 

El PSOE i el referèndum

Pel que fa a l'escull del referèndum, el podemita ha declarat que "està segur que aquesta vegada estaran disposats a dialogar amb nosaltres. Confio que puguem arribar a un acord. El que plantegem és el que plantejava el PSOE el 2012". 

Pacte necessari 

Iglesias ha justificat l'aliança amb el partit d'Alberto Garzón "perquè estem en una conjuntura molt concreta" i ha assegurat que els votants ho respecten i entenen "les diferents identitats que conviuen en un espai de canvi". El podemita ha tret importància a "la resistència" de l'històric líder comunista Gaspar Llamazares –que s'ha mostrat inquiet "perquè no es coneix ni el programa de la coalició ni la identitat de IU i Podemos a les llistes"–, i ha valorat positivament l'actitud de Julio Anguita de qui ha afirmat que "està feliç amb el canvi".   

Garzón, número 5

Podemos i IU han pactat que els comunistes tindran fins a 9 diputats en les posicions de sortida i ja s'ha confirmat que Alberto Garzón serà el número 5 per Madrid.  

Rivera furga 

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha retret irònicament que Iglesias es venti de representar la nova política quan tanca una coalició amb un partit històric com IU. "Podemos s'ha tret la careta" amb l'acord amb IU, ha afirmat. En una entrevista a TV3, ha criticat que Podemos abraci el comunisme, una ideologia que ha considerat obsoleta "i que ja no és preponderant ni a Europa ni al món". Tot i així, ha celebrat que és "més fàcil tenir un rival que diu el que pensa" i que es mostra com el nou partit comunista d'Espanya.