El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha mostrat aquest dijous convençut que les protestes convocades a Barcelona amb motiu de la celebració aquest divendres del Consell de Ministres se celebraran amb "normalitat democràtica", i que els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos i forces de seguretat de l'Estat vetllaran perquè així sigui.

"Jo crec que el que passarà serà que s'exerciran els drets democràtics de reunió i manifestació amb normalitat", ha assegurat en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, en la qual ha defensat que no es poden desitjar "esdeveniments catastròfics" pel fet que hi hagi manifestacions.

En la seva opinió, les convocatòries de protestes tant per part de la dreta com de l'esquerra com dels independentistes "formen part de la normalitat democràtica", i "les institucions de Catalunya i qualsevol comunitat autònoma" han de protegir-la.

A més ha avisat que "les mesures excepcionals no ajuden al fet que les institucions funcionin bé", després de ser preguntat sobre si creu que s'hauria de tornar a aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya si es produeixen incidents.

Pel que fa a això, ha criticat que hi hagi "alguns que estiguin desitjant incendiar Catalunya i intervenir-ne les institucions perquè creuen que electoralment els va molt bé". "Per desgràcia a Espanya ja no tenim una dreta amb alçada d'estat", ha lamentat.

Retrets per a Torra i Sánchez

Pel que fa a les reunions que es produiran entre el Govern espanyol i la Generalitat, Iglesias ha criticat el "joc de miralls" i la "baralla pel relat" que han protagonitzat, en la seva opinió, les dues administracions, amb la "ximpleria" de no voler aclarir l'hora, el lloc o el format d'aquestes trobades.

"Ja està bé. Hi ha molta gent a Catalunya i a Espanya que necessita que les administracions governin, i necessiten uns pressupostos", ha demanat. "La democràcia és prou madura com per deixar aquestes coses enrere i que hi hagi més responsabilitat, alçada i menys hiperventilació", ha defensat.