Els líders de Podemos i el PP, Pablo Iglesias i Pablo Casado, estan a les antípodes però avui han coincidit en una cosa: demanar la dimissió del ministre d’Exteriors Josep Borrell, després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV) l’hagi multat amb 30.00 euros per utilitzar informació privilegiada en la venda d’unes accions d’Abengoa.

Tant Iglesias com Casado han reclamat la dimissió del ministre. “Aquest govern no es pot permetre un ministre sancionat per la CNMV”, ha assegurat el líder de  Podemos, que s’ha mostrat confiat que Borrell plegui “sense necessitat que li ho demanem”.

Captura tuit Iglesias

De la seva banda, el president del PP ha qualificat de ”gravíssima” la sanció i ha afirmat que Borrell “està no està legitimat per continuar al govern d’Espanya”. Casado ha reclamado al titular d’Exteriors que comparegui al Congrés a donar explicacions, cosa que ha fer també el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, que ha demanat formalment la compareixença de Borrell a la cambra baixa per informar sobre l’operació.