Pablo Iglesias segueix sent el gran reclam per a l'electorat dels comuns, que aquest dimecres han celebrat a les cotxeres de Sants el míting més multitudinari de la campanya gràcies a la presència del seu líder i aliat estatal. El candidat de Podemos ha fet trident amb Ada Colau i el cap de llista per Barcelona, Jaume Asens

Abrigat pel caliu d'un miler llarg de militants i simpatitzants, alguns dels quals han hagut de seguir l'acte des d'una pantalla col·locada a l'exterior del recinte perquè no hi cabien, Iglesias ha dedicat el seu discurs a fer una OPA en tota regla al votant socialista decebut amb el paper de Pedro Sánchez, tant pel flanc d'esquerres com per la gestió de la crisi amb Catalunya. En contrast amb el gir a la dreta del qual ha acusat al PSOE, el candidat de Podemos s'ha presentat com l'única garantia perquè després del 10-N hi pugui haver una aliança d'esquerres i també un govern que aposti pel diàleg amb Catalunya. Per això ha demanat "a tots els qui vulguin un govern amb agenda social i diàleg, que com a mínim aquest cop ens donin una oportunitat". 

Les al·lusions al socialista desencantat han estat constants. Els ha demanat el vot per "poder garantir un govern d'esquerres". "A la gent que va votar el PSC els dic que n'hi ha alguns que diem el mateix a Barcelona, a Madrid o a Albacete". Iglesias ha cridat "visca Catalunya i visca l'autogovern" des de "l'orgull de ser espanyol". 

El candidat podemita té clar que "Sánchez no és ruc", sinó que posa Catalunya com a "excusa per a governar amb la dreta". Ho ha dit en referència a les declaracions del candidat socialista en les quals ha afirmat que portarà Puigdemont a Madrid i a la proposta de tornar a penalitzar la convocatòria de referèndums. 

Barcelona com a exemple: "Si som més forts, els socialistes miren a l'esquerra"

L'encarregada d'inaugurar l'acte ha estat Ada Colau. Els mítings són el seu espai preferit perquè és on pot recuperar el seu passat enèrgicament activista. Com ja és habitual en campanya, l'alcaldessa ha estat extremadament contundent amb els socialistes -amb qui per cert governa a l'Ajuntament de Barcelona-. En la mateixa línia d'Iglesias, ha lamentat que "el partit socialista està deixant molta gent orfe, molts socialistes que ho han donat tot". I s'ha adreçat a tots ells: "nosaltres no us fallarem, farem un govern progressista". 

Perquè això sigui possible, ha afirmat, "és fonamental" que En Comú Podem i Podemos treguin "tota la força possible, perquè el PSOE recordi què signifiquen la S i la O de les seves sigles". L'alcaldessa ha posat el seu govern municipal de coalició amb el PSC com a exemple que quan els comuns són forts als socialistes no els queda més remei que pactar a l'esquerra. "Som els únics capaços d’inclinar el PSOE cap a un govern progressista en comptes d’un govern amb la dreta més rància de les últimes dècades", ha conclòs.

Asens: "Rufián també és la Brimo"

Jaume Asens ha tret la destral. Si durant el debat de TV3 va preferir mantenir les formes i no entrar al fangar en que va convertir-se el programa, aquest dimecres, escudat per Pablo Iglesias i Ada Colau ha mostrat la seva cara més contundent. Amb el PSOE i amb ERC. 

Les crítiques als republicans les ha personalitzat amb el seu cap de llista, Gabriel Rufián, com ja va apuntar a l'entrevista amb ElNacional.cat ​del passat cap de setmana. Aquest dimecres, des de les Cotxeres de Sants, ha obert foc contra el líder d'ERC allà on més mal pot fer-li: acusant-lo "d'amagar-se darrera del senyor Buch".

Asens s'ha queixat que Rufián qüestioni l'actuació policial contra els manifestants dels últims dies però que a la vegada es resisteixi a demanar obertament la dimissió del conseller d'Interior. Per això, ha conclòs que "Rufián també és la Brimo, ja n'hi ha prou de dur la porra a una mà i la pancarta a l'altra". "Lliçons, les mínimes", ha sentenciat. 

El candidat dels comuns el 10-N també n'ha tingut per a Pedro Sánchez. "Em pregunto si és un socialista de veritat", ha explicat. I Tot seguit ha afegit que "l'últim president socialista va ser Zapatero, l'únic autènticament republicà". En aquest sentit ha recriminat al president del govern espanyol en funcions que vulgui "defensar Espanya enviant 4.500 agents amb bales de goma a Catalunya. Defensar Espanya és plantar cara als fons voltor, defensar el sistema de pensions, derogar la reforma laboral i perseguir el frau fiscal".