El líder del PP, Pablo Casado, no dona treva a Pedro Sánchez i utilitza totes les eines al seu abast, fins i tot el Tribunal Constitucional. El president dels populars ha anunciat aquest dijous que portarà al Constitucional "els decrets abertzales i electorals" del govern socialista que van ser convalidats ahir per la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats sense el suport del seu grup.

Casado no amaga el seu rebuig a l'aprovació, a través d'aquesta via, a les mesures econòmiques previstes al projecte dels pressupostos de l'Estat rebutjat pel Congrés i que l'executiu de Pedro Sánchez ha tirat endavant amb les formacions que van donar suport a la moció de censura contra Mariano Rajoy.

Altre cop Otegi

El president dels populars, seguint l'estratègia dels darrers dies en relació a aquesta qüestió, ha apuntat al suport de Bildu als decrets per desqualificar Sánchez i ha assegurat que quan ell sigui president no passarà mai "que Otegi presumeixi de ser una peça clau per l'executiu". I no s'ha oblidat de vincular novament Bildu amb el terrorisme. "Nosaltres, que hem enterrat a vint dels nostres, mai parlarem amb un partit que no ha perdut perdó por la mort de més de 800 persones. Mai he vist tal capacitat d'humiliació a un govern i a les víctimes del terrorisme com la que té la gentussa d'Otegi, qui estava en un comando assenyalant objectius", ha asseverat el president del PP.