La direcció nacional del PP no posarà pegues que candidats de la formació a les eleccions municipals facin campanya sense utilitzar el logo, les sigles o els eslògans del partit. Hi ha fins i tot dins del partit que veu oportú actuar d’aquesta manera per desmarcar-se de la patacada que va patir el partit liderat per Pedro Casado el 28-A, segons informa El País.

El primer a amagar les sigles del PP ha estat el candidat a l’alcaldia de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que l’endemà de les eleccions generals va fer públic un vídeo on fins i tot es podia sentir com una veïna deia: “ El votaré a ell. A Albiol, al PP no, a Albiol”.

Un altre cas és el del candidato popular a l’alcaldia de Sant Sebastià, Borja Sémper, que també ha fet un vídeo electoral on no hi ha cap referència al PP.

La nova cap de campanya del PP per a les municipals del 26-M, Cuca Gamarra, troba inevitable que els candidats es desmarquin de la marca del PP i fins i tot ho troba oportú. Ho argumenta pel fet que es tracta d’uns comicis en els que tira més el candidat que no la marca. L’objectiu del parit serà no cometre els errors de les generals del 28-A. “Menys Catalunya i menys parlar dels polítics, i més sobre les persones i la gent”, ha declarat Gamarra al rotatiu madrileny”.