A l'alcaldable del PP per Badalona, Xavier García Albiol, sembla que, després de la patacada del partit aquest diumenge a les eleccions generals, les sigles li fan nosa. No han passat ni 24 hores des que es van conèixer els desastrosos resultats del PP, tant a Catalunya com a Espanya, però Albiol ja ha reconduït la seva estratègia de campanya.

En un vídeo publicat aquest dilluns a les xarxes pel mateix alcaldable, es recullen durant 3 minuts declaracions de ciutadans de Badalona que asseguren que votaran "Albiol, però no al PP". També mostren testimonis -molts sense ensenyar la cara- que asseguren que voten el PSOE a les eleccions generals, però el votaran a ell a les municipals de Badalona.

Després de declaracions i més declaracions en la mateixa línia, apareix Albiol demanant als votants "socialistes, de Podemos o independentistes" que el dia de les eleccions municipals votin pensant "en Badalona i en què necessita el seu barri", en un intent desesperat d'allunyar-se del vot en clau de partit després que el PP perdés més de la meitat dels seus diputats.

A més, queda clar que el vídeo no ha estat una improvisació d'última hora, sinó que són testimonis recollits durant les últimes setmanes, prèvies a les eleccions generals. El primer testimoni surt datat del 18 d'abril d'aquest any, és a dir, deu dies abans de la desfeta del PP.