Si el president Quim Torra no fa cas de la Junta Electoral Central sobre la retirada en 48 hores els llaços grocs en els edificis de la Generalitat, el PP anirà a la Fiscalia per exigir que es compleixi amb la resolució. Així ho ha assegurat el seu president Pablo Casado aquest dimecres des de Saragossa, on ha defensat que, si ell governés, no faria falta perquè no se’n permetria cap.

“Si no compleix el senyor Torra el que li exigeix la Junta Electoral Central, nosaltres anirem a la Fiscalia a exigir que es retirin els llaços grocs de tots els carrers i places de Catalunya”, ha advertit el dirigent conservador. En la mateixa línia, ha avançat que “quan sigui president del govern no farà falta que ningú ens digui que es retirin els llaços grocs, perquè no deixarem que se’n posi cap”.

Per altra banda, sobre l’ofensiva de la dreta contra els decrets socials de Pedro Sánchez, el dirigent popular ha confirmat que recorreran davant del Tribunal Constitucionals “els decretazos dels divendres de Sánchez”. En aquest sentit, ha justificat que “a Espanya no es pot governar com a un li surt dels decrets”, sinó que “cal governar amb la divisió de poders”.

Malgrat tot, un informe dels lletrats del Congrés ha obert aquest dimecres la porta a tramitar els decrets per part de la Diputació Permanent, l'òrgan de representació del ple que es reuneix quan les Corts estan dissoltes.