Nova ofensiva de Ciutadans contra els decrets de Pedro Sánchez. Aquest cop, a la Mesa del Congrés, que aquest dimecres ha demanat un informe jurídic sobre el decret que amplia els permisos de paternitat davant dels dubtes de constitucionalitat plantejats per la formació d’Albert Rivera. El màxim òrgan del parlament espanyol tornarà a reunir-se aquest dijous amb el document dels lletrats de la cambra sobre la taula.

El representant de Cs a la Mesa, Ignacio Prendres, ha argumentat que el decret de Sánchez modifica una llei orgànica —la d’igualtat del 2007—, i adverteix que la normativa prohibeix que les lleis orgàniques siguin modificades per una norma extraordinària, com seria el cas d’un decret llei.

Malgrat tot, la Mesa ja ha rebut aquest dimecres un informe jurídic, que per primer cop obre la porta a tramitar decrets lleis per part de la Diputació Permanent, l’òrgan que actua en representació del ple quan les Corts estan dissoltes.

L’executiu de Sánchez va aprovar divendres passat el decret que equipara en tres anys els permisos de paternitat, l’entrada en vigor del qual està prevista per l’1 d’abril.

En paral·lel a l’ofensiva de Ciutadans, el PP també ha anunciat aquest dimecres que té intenció de portar els decrets socials del govern espanyol al Tribunal Constitucional, argumentat que la urgència no està justificada.