El president del PP, Pablo Casado, ha descartat donar suport als pressupostos que elabori el govern de Pedro Sánchez i ha apuntat a la majoria de la investidura. "El que no podem és ser còmplices d'una política econòmica que ens portaria a la ruïna", ha dit Casado aquest dilluns al matí en una entrevista a Antena 3.

El dirigent dels populars ha argumentat que els pressupostos són una "mesura a mitjà termini" i és "estrany" que no sigui el bloc de la investidura qui hi doni suport. "No ens poden demanar sense saber què plantegen als pressupostos i a més dient sumin-se al pacte que assolim amb Podem", ha dit Casado, que ha afirmat que l'executiu sí comptarà amb el PP per "qualsevol mesura que sigui positiva per crear llocs de treball".

Per exemple, amb la pròrroga dels ERTO o una "posició comuna" a la Unió Europea, ha dit Casado, que ha negat que el PP estigui "crispant". El líder dels populars ha assegurat que són "fake news" dir que el PP està crispant. "Estem sent l'oposició que Sánchez mai va ser, la que col·labora però això sí, diu en què podem millorar", ha afirmat.

El PP, a favor d'unir-se amb Cs al Parlament

D'altra banda, Casado ha defensat presentar-se amb Cs a les pròximes eleccions catalanes. "Crec que hem d'unir el constitucionalisme", ha afirmat Casado. El líder del PP ha dit que no cal que sigui una coalició, com la fórmula utilitzada al País Basc, però ha argumentat que cal que ambdues formacions sumin de cara als comicis.

El PSOE busca "els pressupostos de la unitat"

Per la seva banda, el PSOE no té com a socis prioritaris per aprovar els pressupostos els que el van ajudar amb la investidura. Dijous passat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va defensar que calien "uns pressupostos de la unitat" per fer front a les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus.

Montero va insistir en voler pactar els pressupostos "amb totes les formacions polítiques, incloent-hi el PP”.

Podemos es decanta "pel bloc de la investidura"

Tot i això, el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, creu que “l’únic acord possible” per tirar endavant els pressupostos generals de l'Estat serà amb "el bloc de la investidura”. Iglesias va manifestar la setmana passada que si Ciutadans hi dona suport, “benvingut serà” però que no és “ingenu” perquè hi ha diversos aspectes en els quals no coincideixen i ja ha alertat que Unidas Podemos “no renunciarà ni a una coma de l’acord de coalició”.