Casado ha fintat, literalment, els periodistes, aquest migdia a Badalona. Els populars havien organitzat un acte amb el líder del PP i Xavier Garcia Albiol, que havien venut com a "compareixença a mitjans". Però s'han escaquejat de les preguntes amb l'excusa que tenien pressa. 

L'escenari escollit, Llefià, és un dels feus del PP a Catalunya. L'any 2015 Albiol va acaparar gairebé la meitat dels vots en aquest barri. I l'han triat per presentar el que han batejat com a "pla antiokupes". Una proposició de llei que el PP durà al Congrés i que planteja endurir la llei amb mesures com que la comunitat de veïns tingui via lliure per tapiar les portes dels pisos de la finca que no estiguin habitats o que es pugui procedir a desallotjar a partir de les 12 hores. Per contextualitzar la mesura, Casado i Albiol s'han servit de la desgràcia de l'incendi de l'edifici de Sant Roc, també a Badalona, en el qual van morir tres persones. 

Com ja és habitual, però, Casado no ha volgut perdre l'ocasió d'atacar l'independentisme i, de passada, Pedro Sánchez. Ho ha fet assegurant que el judici servirà per demostrar que hi ha hagut violència i malversació. I per fer justícia contra a la major agressió a la democràcia des del 23-F". En aquesta línia, ha exigit al president del govern espanyol que "no mercadegi amb la justícia, les llibertats i la convivència". I que no faci servir els pressupostos com a moneda de canvi. 

casado albiol   sergi alcazaar

Ni mu sobre el CIS

Sobre un dels temes del dia, la patacada del PP al CIS, ni mu. L'excusa per no fer valoracions ha estat que anaven tard. I tan tard. L'acte, a peu de carrer, ha començat amb quaranta minuts de retard i en canvi ha durat amb prou feines un quart d'hora. En acabar, Casado ha demanat si hi havia preguntes, però no s'ha esperat a saber la resposta. Òbviament tots els periodistes presents volien fer la mateixa pregunta: 'com valora que el CIS els situï com a quarta força a Espanya, per darrera del PSOE, Cs i Podemos?'. 

Casado s'ha mesclat entre els simpatitzants i mentre s'afartava de fer-se fotos, els periodistes insistien a demanar una valoració sobre el CIS. I la cosa ha acabat amb un no com una casa, com pot veure's al vídeo de sota. 

A última hora de la tarda, Casado té un altre acte a Tarragona. El seu servei de comunicació ha emplaçat la premsa allà. Serà, diuen, quan parlarà del CIS. Serà, suposem, quan ja hagin tingut temps de construir el relat. Una aposta, l'argument dirà alguna cosa així com que l'enquesta no és creïble perquè el PSOE la manipula. 

Cassolada i protestes de veïns no independentistes

Una trentena de persones, membres de la Plataforma d'Afectats per la Crisi, han organitzat una protesta contra Casado i Albiol. No clamaven per la independència, sinó per una vivenda i una feina dignes, amb consignes com "derecho, derecho, agua, luz y techo".

protesta casado   marina fernandez

Des d'un parell de balcons que donaven a la plaça on s'ha fet l'acte, han intentat boicotejar el moment en què parlava Casado fent sonar les cassoles. 

casado plano curt   sergi alcazar