El candidat del PP a l'alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest dilluns que es presentarà com a acusació popular en el procés penal contra els ocupants del pis de Sant Roc en el qual es va iniciar l'incendi mortal el 5 de gener.

En un comunicat aquest dilluns, la formació ha informat que Albiol considera que la causa oberta pel jutge "posa de manifest que els ocupes són els responsables de la tragèdia". L'excalcalde de Badalona i líder del PP en l'Ajuntament ha assegurat que des del primer moment va dir que els ocupants del pis, "que havien punxat la llum, tenien una responsabilitat penal en l'incendi".

"Tant des de la CUP, com ERC i el PSC em van titllar d'irresponsable i alarmista, ara el jutge el confirma", ha retret Albiol, que ha afegit que continuarà defensant els veïns davant del Govern municipal, a qui ha acusat posar excuses per no afrontar amb valentia i mà ferma aquest problema.

Albiol va anunciar la setmana passada la presentació d'una querella criminal per homicidi imprudent contra els inquilins de l'immoble i va afirmar que van punxar la llum, van provocar el foc, van sortir sense avisar la resta de veïns, van deixar la porta oberta de manera que les flames es van propagar i no van avisar els bombers.